About

Kuka, missä ja mitä?


Ratsastusjousiammunnan iloa yhdessä harrastaen


Meillä ammutaan jousella hevosen selästä! Mutta miten ja kenen hevosilla?

Ratsastusjousiammunta tuntien ja kurssien tukikohtana toimii meillä Ilolan Ratsastuskoulu Metsäkansassa, Valkeakosken ja Akaan välimaastossa. Meille ei ole pitkä matka myöskään Tampereelta tai Hämeenlinnasta!


Ratsastusjousiammunta ja jousiammunta tunteja vetää Tiia Salminen, jolla on vahva harrastuspohja niin ratsastukseen kuin jousiammuntaankin, lajiyhdistelmää unohtamatta. Osaamista lajeissa on käyty kerryttämässä myös ulkomailla, joskin nyt viimeiset vuodet asusteltu ollaan jo täällä Pirkanmaan rajamailla.

Ratsastusjousiammunta kursseilla avustamassa mukana on myös Joonas, jolle niin tallin hevoset kuin ratsastusjousiammuntakin ovat tuttuja.


Ratsastuspuolesta Ilolassa vastaavat hevosalan ammattilaiset Mervi Ilola (yrittäjä) ja Salla Ollikka.


Ilolan 12 hevosesta lähes puolet on jo koulutettu ratsastusjousiammuntaan, ja seuraavien kanssa työtä ollaan jo aloitettu. Lajia pääsetkin meillä testaamaan turvallisin mielin, oman taitotasosi ehdoilla, emmekä päästä sinua lajia tuntemattoman hevosen selkään.Mukaan omalla hevosella?


Mikäli sinulla on oma hevonen/poni, jonka kanssa haluaisit tutustua lajin salaisuuksiin, tai haluaisit vastaavaa toimintaa omalle tallillesi, olethan yhteydessä. Voin myös liikkua teidän luoksenne jousi-ammuntaan liittyvien välineiden kanssa, niin pääsette tutustumaan lajiin hevoselle tutussa ympäristössä.


Oman hevosesi voit ottaa mukaan myös Ilolan ratsastuskoululle tuntien ja kurssien yhteydessä. Olethan siitä yhteydessä hyvissä ajoin ennakkoon, ja kerrothan myös, onko lajia hevosesi kanssa jo harrastettu, vai lähdetäänkö päivään koulutuskulmalla.